الیاف فورتا اصلی (الیاف جایگزین میلگرد حرارتی FORTA)

مشخصات کلی الیاف سنتتیک فورتا FORTA

الیاف فورتا الیافی متشکل از مواد ترکیبی مختلف، ساخته شده از کوپلیمر/پلی پروپیلن 100% خالص متشکل از ترکیب رشته های بسیار نازک در هم تابیده شده و الیاف به شکل شبکه ای می باشد که باعث ایجاد یک سیستم بتن مسلح با عملکرد و کیفیت بسیار بالا می شود. الیاف جایگزین میلگرد ساده و صنعتی ترکیبی رشته ای، با در هم آمیختن یک شبکه منسجم از تارهای بسیار مستحکم و دارای مقاومت کششی بالا در بتن، باعث ایجاد دوام طولانی مدت، افزایش مشخصه های سازه ای و کنترل ترک های ثانویه یا حرارتی در بتن می شود که دستیابی به این محصول حاصل تلاش ها و طراحی های طولانی مدت بوده است. الیاف ماکرو پلیمری فورتا فررو دچار خوردگی نمی شود و در محیط های قلیایی و اسیدی 100% مقاوم است.

الیاف جایگزین میلگرد فورتا

مشخصات فیزیکی الیاف جایگزین میلگرد

  • مواد اولیه : پلی پروپیلن / کوپلیمر خالص
  • شکل ظاهری : سیستم الیاف تک رشته ای درهم تابیده و شبکه ای
  • وزن مخصوص : 0.91 گرم بر سانتی مترمکعب
  • مقاومت کششی : 600-700 MPa
  • طول : 54 میلیمتر ، رنگ: خاکستری
  • مقاوم در محیط های اسیدی و بازی، جذب آب: ندارد
  • مطابق با استانداردهای ASTM C1116, ASTM D7508, ANSI-SDI-C2011
  • بسته بندی: کارتن های 16 کیلوگرمی
  • تولید شرکت FORTA  امریکا

کابرد و مزایای الیاف ماکرو پلیمری فورتا FORTA

مزایای کاربرد الیاف فورتا FORTA

  • استفاده از الیاف جایگزین میلگرد در بتن الیافی خطاهای اجرایی را از بین می برد.
  • بتن الیافی مقطع یکپارچه و با مقاومت بیشتری ایجاد می کند.
  • الیاف سازه ای فورتا در بتن الیافی جذب انرژی بالایی دارد.
  • بتن الیافی با الیاف سازه ای فورتا دارای خواص کنترل جمع شدگی و ترک بیشتری است.
  • بتن الیافی الیاف ماکروسینتتیک فورتا فررو دوام بسیار بیشتری دارد.
  • بتن الیافی الیاف سازه ای فورتا فررو خطرات ناشی از حمل، بافت و نصب آرماتور را برای نیروی انسانی ندارد.
  • بتن الیافی باعث صرفه جویی در زمان ساخت می شود.
  • بتن الیافی با استفاده از الیاف ماکروسینتتیک فورتا هزینه های ساخت را تا 50% کاهش می دهد.

کاربرد الیاف جایگزین میلگرد

در واقع الیاف سنتتیک فورتا باعث تغییر در روش مسلح کردن بتن از حالت سنتی به حالتی هوشمند می شود، به طوریکه از لحظه ایجاد پتانسیل بروز ترک در بتن رشته های با مقاومت کششی بسیار بالای الیاف فورتا فررو وارد عمل می شوند و باعث حفظ و جلوگیری از گسترش عرض و عمق ترک خوردگی می شوند که در نهایت منجر به افزایش دوام بتن و کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری می شود.

باید اشاره کرد که در برخی پروژه های بزرگ و حتی متوسط اگر از روش شاتکریت الیافی استفاده شود، در سرعت اجرا تاثیر شگفت‌انگیزی ایجاد میشوذ. همچنین با جایگزینی الیاف ماکرو پلیمری فورتا به جای میلگرد، بیش از 30 درصد صرفه جویی در هزینه های اولیه ایجاد می شود که در سطح پروژه های ملی صرفه جویی های هزاران میلیاردی ایجاد می شود.

الیاف جایگزین میلگرد فورتا فرو

بتن مسلح با فورتا FORTA به منظور جایگزینی آرماتور در کاربردهایی مانند موارد زیر استفاده می شود :

  • سقف های عرشه فولادی
  • کفسازی های صنعتی و محوطه سازی
  • محوطه کانتینرها، سیلو و انبار در بنادر
  • شاتکریت و لاینینگ تونل
  • محصولات پیش ساخته بتنی
  • پارکینگ ها
  • روسازی های بتنی
  • عرشه پل ها
  • افزایش شکل پذیری و انرژی پذیری سازه ها
  • افزایش دوام بتن در محیط های خورنده

روش مصرف الیاف جایگزین میلگرد

میزان مصرف پیشنهادی الیاف فورتا با توجه به محل کاربرد طراحی و توصیه می گردد. الیاف جایگزین میلگرد را می توان مستقیما به بتن در حین اختلاط یا پس از اضافه شدن کلیه مصالح در انتهای کار اضافه کرد و با دور بالا حداقل 10دقیقه بعد از اضافه شدن باید اختلاط ادامه پیدا کند. پاکت های کاغذی حلال در آب این الیاف را مستقیما به تراک میکسر می توان اضافه نمود.

روش نگهداری الیاف جایگزین میلگرد فورتا کانتک

الیاف پلیمری سازه ای فورتا فررو ماندگار که الیافی برای مسلح کردن بتن و جایگزین میلگرد در کاربردهای مختلفی استفاده می شود، از مواد اصلاح شده با پایه پلی پروپیلن/پلی اولفین ساخته شده که در محیط های اسید و قلیا بسیار مقاوم است و به همین دلیل در بتن در محیط های خورنده دوام بسیار زیادی دارد. اما جهت نگهداری الیاف فورتا فررو باید دقت کرد که این محصول در معرض رطوبت نباید باشد، به دلیل اینکه بسته بندی آن در کارتن و بسته های پاکت کاغذی است و اگر در معرض رطوبت قرار گیرد بسته بندی آن دچار آسیب می‌شود.

همچنین محیط نگهداری الیاف پلیمری فورتا نباید از دمای 15- درجه سانتی گراد کمتر شود. البته این دما برای محصولات بی کیفیت و ساخته شده از مواد بازیافتی و دست دوم و یا الیاف پلاستیکی و مشابه آن حتی توصیه می شود به کمتر از صفر درجه هم نرسد، بدلیل اینکه بسیار ترد و شکننده می شوند و به راحتی در دماهای 0 تا 4- درجه هم خرد می شوند.

جدول مشخصات فنی الیاف فورتا اصلی

مواد اولیه پلی پروپیلن/کوپلیمر خالص
شکل ظاهری الیاف به صورت تابیده شده/شبکه ای
طول 54 mm
وزن مخصوص 0.91 gr/cm3
مقاومت کششی 600-700 MPa
مدول الاستیسیته >5.5 GPa
درصد ازدیاد طول <15%
دمای ذوب 160 °C
رنگ خاکستری
مقدار Re,3 در دوز مصرف

2 کیلوگرم/مترمکعب

حداقل 29 درصد

(طبق استاندارد ASTM C1609)

مطابق با الزامات ضابطه 4-120 نظام فنی و اجرایی کشور و استانداردهای

ASTM C1116, ASTM D7508, ANSI-SDI-C2011

نکات اجرایی و مصرف الیاف فورتا فررو ماندگار

الف- تولید بتن الیافی فورتا و زمان اضافه کردن الیاف بتن فورتا و افزودنی ها

1- لازم است اسلامپ اولیه بتن بدون الیاف حداکثر 6-8 سانتی متر باشد.

2- با افزودن الیاف، اسلامپ بتن کاهش می یابد که باید با مصرف فوق روان کننده/ژل مناسب جبران شود و از افزودن آب داخل تراک میکسر پای کار و یا در بچینگ برای جبران افت اسلامپ جدا خودداری شود.

3- پیمانکار موظف است قبل از شروع به اجرا، مقدار مصرف الیاف طراحی شده را با فوق روان کننده استاندارد تایید شده توسط دستگاه نظارت با طرح مخلوط مورد نظر برای پروژه در کارخانه بتن به صورت آزمایشی تولید نماید و دوز مصرف روان کننده را برای رسیدن به اسلامپ هدف در اجرا بدست آورد.

4- محل افزودن الیاف ماکرو و میکرو در بچینگ تولید بتن می باشد، و زمان افزودن الیاف همزمان با ورود مصالح سنگی می باشد. همچنین نیازی به افزایش زمان میکس در بچینگ نمی باشد، اما می بایست اختلاط در تراک میکسر با دور تند حداقل 15 دقیقه انجام گردد.

5- زمان افزودن فوق روان کننده می تواند در بچینگ و یا در تراک میکسر بلافاصله پس از تکمیل بارگیری انجام شود. با توجه به اسلامپ اولیه ممکن است نیاز شود مقداری از افزودنی در بچینگ و مابقی برای تنظیم اسلامپ در تراک میکسر پای کار اضافه گردد.

6- نکته بسیار مهم رعایت مقدار مصرف دقیق الیاف ماکرو و میکرو طبق طراحی به بتن می باشد. چراکه مقدار الیاف ماکرو در محاسبات تاثیر مستقیم بر عملکرد روسازی در بلندمدت و دوران بهره برداری خواهد داشت. لذا پیمانکار می بایست تمهیدات لازم را برای اطمینان از رعایت مقدار مصرف هر دو نوع الیاف در بچینگ فراهم نماید. (برای مثال پیمانه کردن یا استفاده از ترازو)

7- با توجه به وجود پتانسیل تبخیر شدید سطحی در هنگام بتن ریزی در پروژه های در معرض تابش آفتاب و وزش باد، توصیه اکید می شود که مقدار آب به سیمان حداکثر به 40 درصد محدود گردد (و یا اینکه اسلامپ اولیه پیش از افزودن الیاف و روان کننده حداکثر 6-8 سانتی متر باشد)، در غیر اینصورت شاهد ترک های ناشی از جمع شدگی پلاستیک (اولیه) به دلیل تمایل به تبخیر آب اضافی زیادی که در طرح مخلوط موجود است خواهیم بود.

ب- اجرای بتن الیافی فورتا

1- با توجه به وجود تارهای نازک و مستحکم الیاف در سه بعد و در کل ضخامت از سطح تا کف رویه بتنی، به منظور کاهش حضور تارهای الیاف در سطح می بایست اسلامپ اجرایی بتن به حداکثر 15 سانتی متر محدود گردد. اسلامپ در محدوده 12 سانتی متر می تواند سطح تمام شده ای با وجود حداقلی از پرزهای الیاف (که امری اجتناب ناپذیر است) پس از عملیات ماله برقی ایجاد نماید.

2- لازم است به منظور کاهش تنش های ناشی از جمع شدگی و اجازه حرکت دال بتنی در بلندمدت بر اثر انبساط/انقباض و عدم مقید شدگی شدید رویه بتنی به سطح زیرین، از یک لایه نایلون ضخیم در زیر بتن روسازی استفاده گردد.

3- در صورت بتن ریزی در هوای گرم لزوم رعایت موارد مربوط به بتن ریزی در هوای گرم و کنترل دمای بتن (در صورت نیاز استفاده از یخ) ضروری است.

4- می بایست 20 درصد از ظرفیت کل تراک میکسر بتن کمتری بارگیری شود، چرا که برای پخش یکنواخت الیاف و دیگر افزودنی ها باید فضای کافی در تراک میکسر موجود باشد.

5- عملیات ایجاد درز حرارتی می بایست حتما با استفاده از کاتر به عرض 6-9 میلیمتر و عمق حداقل یک چهارم تا حداکثر یک سوم ضخامت دال بتنی حداکثر 24 ساعت پس از بتن ریزی انجام گردد. لذا روش های سنتی فروکردن پروفیل یا میلگرد و امثالهم در بتن در زمانی که بتن حالت خمیری و تازه دارد به هیچ عنوان توصیه نمی گردد.

6- به منظور اجرای با کیفیت تر می توان از ماله های تلسکوپی و جاروهای مخصوص که برای زبر کردن سطح روسازی به کارگیری می شود، استفاده کرد.

ج- عمل آوری بتن الیافی

– توصیه می شود عمل آوری با استفاده از روش آب رسانی به این شکل انجام گردد که با استفاده از چتایی یا پوشش های خیس سطح بتن کاملا پوشیده شود و سپس برای جلوگیری از تبخیر، با یک لایه پلاستیک روی آن پوشیده شود. دقت شود که چتایی یا پوشش خیس باید همواره تا انتهای زمان عمل آوری بتن مرطوب و خیس نگاه داشته شده باشد. این کار حداقل 7روز تداوم داشته باشد.

– استفاده از مواد غشایی عمل آوری کننده بتن (کیورینگ کامپوند) در پروژه های بزرگ و در معرض محیط به منظور دستیابی به کیفیت یکنواخت و افزایش اطمینان از انجام درست و اصولی مرحله عمل آوری بتن، توصیه می شود.

4 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها